Morwa Biała
Description
Charakterystyka: Morwa, roślina osiągająca wysokość do 10 metrów, wywodzi się z południowo-wschodniej Azji i od wieków wykorzystywana jest w tradycyjnej chińskiej medycynie ludowej.
Owoce morwy białej przypominają wyglądem maliny lub jeżyny leśne. Istnieją odmiany białej, czarnej i czerwonej morwy.
Głównym surowcem zielarskim jest liść morwy, który posiada właściwości regulujące poziom cukru we krwi.
Morwy zmniejszają ochotę na słodycze, ponieważ są naturalnie słodkie, ale nie zawierają dodanego cukru.
Przeznaczenie: Suszone owoce morwy białej mogą być spożywane jako przekąska, dodatek do musli, domowych wypieków i deserów, a także mogą być używane do przygotowywania dżemów i marmolad.
Suszona morwa stanowi doskonały dodatek do potraw, musli i może być spożywana jako bezpośrednia przekąska.
Produkt jest wolny od dodatku cukru i konserwantów.
Składniki: 100% owoce morwy
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 1442 kJ / 340 kcal
- Tłuszcz: 1,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g)
- Węglowodany: 75 g (w tym cukry: 38 g)
- Białko: 4,2 g
- Sól: 0,2 g
Reviews
There are no reviews yet.