Ciecierzyca
Description
Ciecierzyca, znana również jako cieciorka, to produkt naturalny o wysokiej jakości, pakowany w opakowanie typu “doypack” z wygodną struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie. Dzięki temu opakowaniu zachowuje długą świeżość, co jest istotne podczas transportu.
Ciecierzyca jest bogata w właściwości prozdrowotne. Przede wszystkim stanowi cenne źródło białka o wysokiej wartości odżywczej, dostarczając aminokwasów niezbędnych dla organizmu, które często brakuje w produktach zbożowych. Regularne spożycie cieciorki przyczynia się do obniżenia poziomu “złego cholesterolu”, a zawarty w niej potas wspomaga regulację ciśnienia krwi. Dodatkowo, wysoka zawartość żelaza pomaga w zapobieganiu anemii, a obecny błonnik wspiera leczenie chorób układu trawiennego. Ciecierzyca charakteryzuje się również niskim indeksem glikemicznym, co czyni ją bezpieczną dla osób z cukrzycą.
Opakowanie zawiera 1kg ciecierzycy, starannie wyselekcjonowanej i zapakowanej, aby zachować jej naturalną świeżość.
Przygotowanie ciecierzycy jest proste. Należy odmierzyć odpowiednią ilość ziarna, zalać je zimną wodą i pozostawić na co najmniej 8 godzin lub przez całą noc. Następnie odcedzić i wypłukać ciecierzycę, zalać ją ponownie zimną wodą i gotować pod przykryciem przez około 60 minut, aż będzie chrupiąca, ale nie miękka. Gotowaną ciecierzycę można posolić według uznania. Po ugotowaniu nadaje się do dalszej obróbki.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Dodatkowo, informujemy, że w zakładzie, gdzie pakowane są ciecierzyca, mogą być przetwarzane również inne składniki, takie jak migdały, różne rodzaje orzechów, sezam, soja oraz produkty zawierające gluten. Pomimo podejmowanych starań, produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Reviews
There are no reviews yet.