Mąka Gryczana Biała
Description
Mąka gryczana biała typu 750, to naturalny produkt wysokiej jakości, zapakowany w opakowanie typu “doypack” z zamknięciem na strunę, co gwarantuje długotrwałą świeżość. Dzięki temu opakowaniu można je wielokrotnie otwierać i zamykać, co jest istotne zwłaszcza podczas transportu.
Mąka gryczana biała powstaje poprzez zmielenie ziaren gryki. Jest to mąka o jasnej barwie i delikatnym zapachu zbóż. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka, skrobi, węglowodanów i błonnika. Oprócz tego bogata jest w aminokwasy, minerały takie jak potas, fosfor, magnez, żelazo, wapń, cynk, mangan i sód, oraz witaminy z grupy B, witaminę E i kwas foliowy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, gdzie używa się jej do przygotowywania naleśników, makaronów, pierogów, pizzy, ciast i innych wypieków. Mąka gryczana często jest stosowana w kuchni japońskiej, rosyjskiej (do słynnych blinów) oraz amerykańskiej (do naleśników). Często jest mieszana z mąką pszenną, ponieważ sama mąka gryczana jest stosunkowo ciężka, a brak glutenu (choć w śladowych ilościach) sprawia, że wypieki z jej użyciem są kruche i łatwo się rozpadają.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1539 kJ / 367 kcal
- Tłuszcz: 2,7 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 68,6 g
- Cukry: 0 g
- Błonnik: 5,9 g
- Białko: 14 g
- Sól: <0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie).
Opakowanie zawiera 1 kg mąki gryczanej białej typu 750.
Składniki: mąka gryczana biała typu 750.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe: W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, oraz produkty zawierające gluten. W związku z tym, mimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Reviews
There are no reviews yet.