Makaron penne bezglutenowy BIO o wadze 250g to doskonały wybór dla osób preferujących produkty bezglutenowe. Składający się z mąki kukurydzianej (80%) i ryżowej (20%), pochodzącej z certyfikowanych składników ekologicznych.
Wartości odżywcze w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1491 kJ / 355 kcal
- Tłuszcz: 1,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g)
- Węglowodany: 78 g (w tym cukry: 2 g)
- Błonnik: 1 g
- Białko: 7 g
- Sól: 0,05 g
Sposób przygotowania: Aby przyrządzić 100 g makaronu penne, należy zagotować 1,5 litra wrzącej wody, dodając 15 g soli. Gotowanie powinno trwać około 10 minut.
Sposób przechowywania: Makaron należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe: Produkt może zawierać śladowe ilości soi.
Reviews
There are no reviews yet.