Makaron Orkiszowy Świdry
Description
Makaron typu świderki z mąki orkiszowej ciemnej to produkt rzemieślniczy, który doskonale wpisuje się w kategorię produktów wegańskich, bez dodatku aromatów, barwników i konserwantów, starannie pakowany ręcznie.
Mąka orkiszowa ciemna, zwana również mąką orkiszową razową, powstaje poprzez przemiał całego ziarna orkiszu. Charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem o delikatnym posmaku orzechowym. Bogata jest w sole mineralne oraz błonnik, co pozwala na długotrwałe uczucie sytości. Orkisz, będący rośliną bogatą w białko, błonnik, dobre tłuszcze oraz pierwiastki takie jak żelazo, magnez, fosfor, wapń, selen i mangan, to także źródło witamin z grupy B (B3 i B6), oraz witamin A i E.
Makarony marki Nudle Śląskie wytwarzane są z poszanowaniem natury, wykluczając sztuczne dodatki i polepszacze smaku. Aromat, smak i kolor osiągane są dzięki zastosowaniu naturalnych przypraw takich jak papryka, szpinak, bazylii czy kakao. Bazą dla makaronów jest mąka orkiszowa pochodząca z polskich, lokalnych młynów tradycyjnych. Proces suszenia odbywa się metodą trakcyjną, gdzie gorące powietrze jest wykorzystywane do suszenia makaronu przez około 16 godzin. Większość prac produkcyjnych, w tym pakowanie, wykonywanych jest ręcznie.
Makaron typu świderki z mąki orkiszowej świetnie pasuje do dań takich jak gulasz, potrawy z sosami czy zupy, a także idealnie komponuje się w sałatkach, ponieważ świetnie wiąże się z dresingiem.
Składniki zawierają jedynie 100g mąki orkiszowej, a wartości odżywcze są następujące: 330 kcal wartości energetycznej, 14g białka, 3g tłuszczu i 73g węglowodanów.
Gotowanie tego makaronu zajmuje 7-10 minut w lekko osolonej wodzie, a w opakowaniu znajduje się 400g produktu.
Reviews
There are no reviews yet.