Miód z pierzgą pszczelą to niezwykle pożywny produkt, który można porównać do chleba pod względem wartości odżywczych oraz do kiszonki pod względem zdrowotnych właściwości. Posiada on intensywny smak miodu oraz moc kiszonki.
To fermentowana mieszanka miodu, pyłku, propolisu, mleczka i enzymów pszczelich, która charakteryzuje się niezwykłą zdrowotnością i probiotycznymi właściwościami. To prawdziwy rarytas prosto z polskich uli, pozyskiwany z najwyższym szacunkiem dla pszczół.
Pierzga pszczela, zwana również pszczelim chlebkiem, to wyjątkowo wartościowy pokarm pszczół, który dodatkowo fermentuje, zyskując jeszcze większe właściwości probiotyczne i zdrowotne. To jakby turbozdrowa kiszonka, bogata w białko i witaminy. Nasze pszczoły mają pierwszeństwo dostępu do tego cennego pokarmu, a my pozyskujemy go wyłącznie w nadwyżkach.
Bieszczadzki niedźwiedź z pewnością ceniłby sobie tę pierzgę za jej działanie prozdrowotne i dodatkową energię, jaką daje. Pierzga jest dostępna w postaci drobnych granulek, które warto rozpuścić w letniej wodzie, aby ułatwić ich przyswajanie.
Reviews
There are no reviews yet.