Erytrytol Słodzik Stołowy
Description
Erytrytol, obok stewii i ksylitolu, jest popularnym substytutem cukru tradycyjnego, znany ze swoich właściwości słodzących. Chociaż jego smak jest nieco mniej intensywny niż cukru, jest doskonałym wyborem dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnego słodzenia.
Erytrytol jest pozyskiwany poprzez proces fermentacji, w którym glukoza przekształcana jest w erytrytol pod wpływem drożdży.
Naturalnie występuje w wielu owocach, porostach oraz czerwonym winie.
Doskonale nadaje się do słodzenia zarówno zimnych, jak i gorących napojów, wypieków oraz potraw gotowanych. Należy jednak unikać dodawania go do ciast drożdżowych, ponieważ może spowolnić proces ich wyrastania.
Składniki: 100% erytrytol (erytryt)
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 0,0 kJ / 0,0 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 99,78 g
- w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,00 g
Reviews
There are no reviews yet.